Skip to main content

MyWorkplace, jouw persoonlijke tijdlijn

Vanuit Debble doen we veel onderzoek naar manieren van effectieve communicatie. Hoe zorg je ervoor dat je als bedrijven medewerkers kunt benaderen. Hoe blijf je als medewerker op de hoogte van alles wat er gebeurt? Dit zijn voorbeelden van vragen waar wij ons druk over maken.

Het klassieke intranet is traditioneel zo’n “hate it or love it” tool. Sommige mensen komen er iedere dag, anderen bijna nooit. Maar hoe komt dit dan precies? Zijn sommige medewerkers gewoon niet geïnteresseerd in wat er gebeurt? Uit eigen- en marktonderzoek blijkt dat er diverse redenen zijn aan te wijzen. Denk bijvoorbeeld aan gebrek aan goede content, overload aan content, het missen van relevantie of het slecht kunnen vinden van de informatie die je nodig hebt. Debble heeft al een aantal features die bij kunnen dragen aan deze uitdagingen. Met behulp van push notificaties kun je direct op de hoogte worden gesteld van echt belangrijke ontwikkelingen. Met behulp van doelgroepen kan informatie nog veel effectiever worden overgebracht. Maar, we zijn er nog lang niet! In de komende periode gaan we een aantal extra stappen zetten in het oplossen van deze uitdagingen.

Een persoonlijke homefeed

De medewerker staat centraal, dit is altijd het motto geweest van de Debble homepagina. Met de persoonlijke widgetzone en het toepassen van doelgroepen, zorgen we ervoor dat de ervaring voor iedereen uniek is.

In het komende jaar voegen we hier een belangrijke functionaliteit aan toe; de persoonlijke tijdlijn. In de persoonlijke tijdlijn kun jij als medewerker in één oogopslag zien wat er allemaal nieuw en relevant is. Wat maakt het persoonlijk? Enerzijds ga je er updates vinden die door de organisatie gekenmerkt zijn als belangrijk voor jou. Anderzijds zullen er updates staan van onderwerpen die jij zelf interessant vindt.

Wat ga ik dan terugzien in deze tijdlijn? Naast nieuws zullen er ook andere interessante dingen te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan evenementen, verjaardagen, updates vanuit Debble Knowledgebase, jouw taken voor de dag en mogelijk zelfs notificaties uit externe tools zoals een CRM- of HRM-systeem.

Geleidelijke introductie en testfase

De eerste versie van de persoonlijke tijdlijn is al klaar voor gebruik. In een aankomende powerup zal hier ook een korte demo van worden gedaan. In deze tijdlijn staat nu alleen nog nieuws op basis van de onderwerpen die je volgt en de push berichten vanuit de organisatie. In de komende periode zullen hier geleidelijk nieuwe contentdragers aan worden toegevoegd.

Gedurende de beginperiode zal de feed nog een klein beetje verstopt blijven. Zo kunnen we rustig feedback ophalen van pilot klanten op basis van de ervaringen bij het gebruik. Begin volgend jaar zal de persoonlijke tijdlijn ook beschikbaar komen als een component dat op de homepagina gezet kan worden. We gaan werken aan diverse variaties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleine widget maar je zou de tijdlijn ook als het centrale onderdeel op de homepagina kunnen neerzetten.

Ben jij benieuwd en vind je het leuk om zo nu en dan eens wat feedback te leveren aan het Debble team? Of ben je enthousiast over deze feature en zo je hem graag gaan gebruiken? Laat het ons vooral weten!

Impressie van een persoonlijke tijdlijn:

Debble Workplace, Debble Base