Skip to main content

Update aankondiging: Debble nieuws reacties en Yammer integratie (released)

Sociale interactie tussen collega’s is een centraal onderdeel binnen Debble Workplace. Debble integreert Microsoft Yammer op diverse plekken om sociale interactie mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de Yammer feed op de homepagina, de Yammer feed op de publicatiesite en Yammer reacties onder ieder nieuwsbericht.

Onderzoek door het Debble team wijst echter uit dat Yammer een flinke impact heeft op de snelheid van diverse onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan de homepagina van Debble waar voor ieder nieuwsbericht wordt gekeken hoeveel Yammer reacties er zijn geweest. Daarnaast worden de Yammer feeds op publicatiesites door slechts een handvol klanten actief gebruikt.

In een aankomende update zal het Debble team aanpassingen maken in de Yammer integratie.

Wat gaat er veranderen

In het kort, reacties onder een nieuwsbericht zullen niet langer worden verzorgd door Yammer. Ook de publicatiesite feed zal niet meer standaard worden toegevoegd voor iedere publicatiesite. De Yammer integratie op de homepagina zal blijven bestaan.

Laten we beginnen met de reacties op nieuws. Uiteraard zullen reacties op nieuws gewoon blijven. Het kunnen reageren op berichten is een centraal onderdeel van een Social Intranet. De Yammer reactie box zal komen te vervallen en wordt vervangen door een alternatieve reactie mogelijkheid. Dit ziet er als volgt uit:

Collega’s kunnen nog steeds reageren, elkaar taggen en reageren op een andere reactie. Deze sociale interactie werkt ook goed in Microsoft Teams en de Microsoft SharePoint app.

Wanneer een nieuwe publicatiesite wordt aangemaakt, voegen we standaard ook een Yammer group toe. Deze kun je terugvinden op de startpagina van de publicatiesite onder het nieuws. Deze functionaliteit voor nieuwe sites zal in zijn geheel komen te vervallen.

Wat is de impact

Voor bestaande nieuwsberichten en sites zal er eigenlijk niet veel gebeuren. Hier zal de bestaande Yammer integratie blijven bestaan en de nieuws reacties zullen ook gewoon blijven staan. Voor nieuw aangemaakte sites of nieuwsberichten zullen de Yammer integraties komen te vervallen. Let op, de integratie met Yammer op de homepagina komt niet te vervallen!

Mocht je vragen hebben over deze óf een van de andere aangekondigde wijzigingen? Laat het ons vooral weten!

UPDATE: inmiddels is dit op vrijdag 30 juli bij iedereen beschikbaar gemaakt. Note: de wijzigingen gelden voor nieuwe nieuwsberichten en publicatiesites.

Debble Workplace