Skip to main content

Update aankondiging: Debble Banner op publicatiesites (updated) (released)

De Debble banner op een publicatiesite geeft iedere publicatiesite een eigen karakter. De banner is geïntroduceerd in de tijd dat deze nog niet beschikbaar was op Microsoft SharePoint zelf. Inmiddels is deze functionaliteit ook onderdeel van Microsoft SharePoint.

Vanuit Debble is er dan ook geen reden om deze functionaliteit aan te blijven bieden. Door over te stappen op de beschikbare standaard behalen we een kleine snelheidswinst. Daarnaast zal de pagina minder schokkerig inladen.

Wat gaat er veranderen

Functioneel zal er niets veranderen aan de mogelijkheid om een banner toe te voegen. Visueel zal er wel het een en ander wijzigen. Hoe dit eruit zal zien is geïllustreerd in de onderstaande afbeeldingen. De eerste afbeelding toont de huidige situatie, de tweede afbeelding geeft weer hoe de banner er in de toekomst uit zal zien.

Zoals je kunt zien op de bovenstaande afbeeldingen, veranderen er een aantal zaken. Allereerst is de nieuwe banner iets minder hoog dan de bestaande banner. Daarnaast is het foto icoon verdwenen. De functionaliteit achter dit icoon zal, indien nodig, verplaats worden naar een andere plek. Het geheel van banner en navigatie zal iets minder plek innemen, dit zorgt ook voor een verbeterde ervaring op kleinere schermen. De banner zal bij scrollen ook inklappen zodat een gebruiker de beschikbare ruimte optimaal kan benutten.

Wat is de impact

De bovenstaande afbeeldingen zijn ter illustratie maar geven een redelijk accuraat beeld van de aankomende wijziging. Functioneel zal er geen grote wijziging plaatsvinden. Het Debble team zal ervoor zorgen dat de huidige banners worden overgenomen in de nieuwe stijl. Gebruik je op maat gemaakte banners, hou dan Debble Inside in de gaten. Binnenkort komen we met meer informatie over de vernieuwde afmetingen van de banner. Gebruik je geen banner dan zal het themakleur worden gebruikt om de siteheader een achtergrondkleur te geven.

Belangrijke update: de nieuwe hoogte van de banner is 98px. Dit is zodoende de helft kleiner dan de originele banner. De update zal begin september plaatsvinden, houdt hier vooraf rekening mee indien je op maat gemaakt banners gebruikt. De pagina hoe je deze kunt aanpassen, is bijgewerkt in de kennisbank:https://debble.sharepoint.com/sites/Knowledge-Base---Workplace-Beheerders-NL/SitePages/Sitebanner-aanpassen.aspx?stay=true.

Deze update zorgt er tevens voor dat wordt overgestapt op de out-of-the-box sitenavigatie. Indien er gebruik wordt gemaakt van uitklapmenu's zal de look-and-feel daarvan ook terugvallen op de standaard zoals Microsoft die aanbiedt.

Deze wijziging hangt samen met de volgende wijzigingen:

  • Debble globale navigatie

Mocht je vragen hebben over deze óf een van de andere aangekondigde wijzigingen? Laat het ons vooral weten!

UPDATE: inmiddels is deze update op maandag 06 september bij iedereen doorgevoerd.

Debble Workplace