Skip to main content

Update aankondiging: Debble Navigatie (released)

De Debble globale navigatie is een belangrijk onderdeel van de Debble producten. Het maakt gebruikers wegwijs binnen het intranet, de kennisbank of andere belangrijke locaties. In de afgelopen periode heeft Microsoft diverse updates gedaan aan de navigatieonderdelen van Microsoft SharePoint, het onderliggende platform van Debble. Deze updates hebben impact op de manier waarop de Debble navigatie geladen wordt.

Door de weergave van de navigatie te veranderen, zorgen we ervoor dat de pagina’s beter inladen. Pagina’s zullen niet langer schokken door het inladen van de Debble navigatie. Dit geeft een betere ervaring voor alle eindgebruikers van Debble. Daarnaast is een wijziging in navigatie nodig om een beter ervaring te geven bij het gebruik van Debble in Microsoft Teams. 

Wat gaat er veranderen

Functioneel zal de navigatie qua gebruikt onaangepast blijven. Je kunt nog steeds gebruik maken van één navigatie over alle Debble producten heen. Ook het gebruik van doelgroepen en vertalingen blijft identiek werken. Deze wijziging heeft vooral impact op het uiterlijk van de navigatie. Hoe dit eruit zal zien is geïllustreerd in de onderstaande afbeeldingen.

De bovenstaande afbeelding toont de huidige Debble Navigatie. Deze navigatie ziet er overal hetzelfde uit. De twee afbeeldingen hieronder tonen de nieuwe navigatie. Hierbij toont het eerste plaatje de navigatie vanuit de homepagina gezien. De tweede afbeelding toont hoe de navigatie eruit zal zien op een publicatiesite of topicsite.

Wat is de impact

De bovenstaande afbeeldingen zijn ter illustratie maar geven een redelijk accuraat beeld van de aankomende wijziging. Samenvattend gebeuren er een aantal zaken.

  • De navigatie op home wordt iets hoger. De zoekfunctionaliteit verplaatst naar de zoekbalk bovenaan.
  • De globale navigatie op een publicatiesite (en topicsite), wordt iets kleiner. Ook hier zal de zoekfunctionaliteit beschikbaar zijn vanaf de zoekbalk bovenaan.
  • Het lettertype valt terug naar de standaard, tenzij dit specifiek is aangepast, en is daardoor kleiner

Zoals eerder aangegeven zullen er functioneel geen zaken wijzigen aan de navigatie.

Mocht je vragen hebben over deze óf een van de andere aangekondigde wijzigingen? Laat het ons vooral weten!

UPDATE: inmiddels is deze update op maandag 06 september bij iedereen doorgevoerd.

Debble Workplace