Skip to main content

Debble spreekt jouw taal!

Met trots introduceert het Debble team een aantal nieuwe functionaliteiten met betrekking tot het ondersteunen van meertaligheid binnen Debble Workplace. Steeds meer klanten van Debble hebben medewerkers in dienst met een andere moedertaal dan nederlands of engels. Daarnaast wordt Debble ook steeds meer internationaal gebruikt.

Inmiddels is Microsoft begonnen met het uitrollen van functionaliteit die het vertalen van pagina’s mogelijk maakt. Deze functionaliteit is inmiddels als beschikbaar voor klanten die in targeted first release draaien.

Debble integreerd deze functionaliteit nu in nieuws-, content- en informatiepagina’s. Evenementen en vacatures zullen binnenkort volgen.

Hoe werkt het?

Op het moment dat de functionaliteit beschikbaar is, komt er een extra optie beschikbaar bij de taalinstellingen van de site. Wanneer deze optie wordt ingeschakeld, kunnen de talen gekozen worden die beschikbaar komen voor vertalingen. Voor iedere taal kunnen personen aangewezen worden als vertalers. Deze personen krijgen ook een notificatie wanneer er een pagina vertaald moet worden.

Inschakelen pagina vertaling

Een pagina wordt standaard aangemaakt in de standaardtaal van de site. Nadat deze is gemaakt, kan de pagina worden aangeboden voor vertaling. Daarbij kunnen één of meerdere talen worden geselecteerd. Vervolgens wordt voor elke taal een pagina neergezet die kan worden voorzien van de vertaalde content van de bronpagina.den.

Nadat een pagina is vertaald en gepubliceerd, is deze beschikbaar voor bezoekers. Bezoekers krijgen automatisch de pagina getoond in de voor hun gewenste taal. De taal die voor een gebruiker wordt weergegeven, is afhankelijk van hun persoonlijke taal-en landinstellingen.

Even controleren

Het is mogelijk om per site aan te geven of vertaalde pagina dienen te worden goedgekeurd. Als dat het geval is, dient de zowel de pagina in de standaardtaal als de vertaalde pagina's te worden goedgekeurd en gepubliceerd, voordat de vertaalde pagina's beschikbaar zijn voor iedereen die toegang heeft tot de pagina.

Wanneer de pagina in de standaardtaal wordt bijgewerkt, dient de pagina opnieuw te worden gepubliceerd. Vervolgens worden de vertalers op de hoogte gesteld via een e-mail dat een update is uitgevoerd, zodat zij de wijzigingen kunnen verwerken.

Vertalingen en Debble

In eerste instantie zal het alleen mogelijk zijn om een nieuwsbericht in de standaardtaal te publiceren naar de homepagina. Ook in de overzichten voor nieuws, wordt het artikel in de standaardtaal weergegeven.

Wanneer een gebruiker op het artikel klikt om deze te lezen, wordt er vervolgens gekeken of er een vertaling voor hem of haar beschikbaar is. Indien dit het geval is, zal de gebruiker geleid worden naar het artikel in zijn of haar eigen taal. Ieder vertaald artikel wordt ook voorzien van een eigen Yammer feed.

Debble Meertalige Pagina

 

 

Debble Workplace