Skip to main content

Modern SharePoint Nieuws en de Department Site

Na het vorige blog over de Debble Department Site in Modern SharePoint is het even stil geweest. We haalden toen al de mogelijkheid van het toevoegen van standaard pagina indelingen aan. Daar gaan we nu iets verder op in. 

In de tussentijd hebben wij een nieuwe pagina layout ontwikkeld in Modern SharePoint. Hierin zijn de componenten die je gewend bent weer ondergebracht op dezelfde gebruiksvriendelijke wijze. Dus, het selecteren van je doelgroepen of volgorde, het doorzetten naar de voorpagina en vanuit hier publiceren, zijn weer aanwezig. Uitgesteld publiceren volgt in een later stadium. Deze standaard nieuws layout is inmiddels opgenomen in de moderne versie van de Department Site.

Naamswijziging

Gelijk een mooie brug. We hebben besloten de naam van de Department Site los te laten. Even wennen, want we noemen die al sinds 2009 zo. :-). In plaats daarvan spreken we nu over een Publicatiesite. De reden is meerledig. Ten eerste worden de Department Site en de Office Site (ook wel bekend als Locatie Site), samengevoegd tot 1. Daarbij hebben we, nog sterker dan voorheen, een duidelijke scheiding tussen Publiceren en Samenwerken. We vinden het daarom belangrijk dit ook op deze manier helder te maken.

Het verschil tussen een Publicatiesite die je gebruikt als publicatie kanaal voor wat dan ook, en een locatie site zit hem in de exta informatie je kunt meegeven bij het aanmaken van zo'n site. We vragen je dan of de Publicatiesite die je aanmaakt bedoeld is als Locatiesite of niet en zo ja, dan tonen we een extra webonderdeel met de adresgegevens en een kaartje.

Centraal nieuws creƫren nu ook mogelijk

We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het aanmaken van nieuws ook aan te bieden van de Nieuws Overview Site. De berichten die je vanaf hier aanmaakt, worden daar dus ook opgeslagen. Mocht je er dus voor kiezen om nieuws niet (alleen) decentraal aan te maken, dan kun je dan nu vanaf hier ook doen met 1 druk op de knop. Wel zo makkelijk! Alle andere bekende functionaliteiten zijn gewoon beschikbaar.

Maar wanneer komt dat dan?

Zoals in het vorige blog ook aangegeven is het maken van Page Templates in SharePoint nog niet in alle Office 365 tenants beschikbaar. Dit is een essentieel ingredient van deze upgrade. Zodra dit breed beschikbaar is, gaan we deze functionaliteit bij jou ook aanbieden en uitrollen. In de komende periode kunnen we deze nieuwe functionaliteiten dus gaan aanbieden bij jullie.

Debble Workplace